Aktuality

KRÁSNÝ ADVENT

 

   Krásný ADVENT

přeji.

Vpluli jsme do něj rychle a tiše a najednou je 5.12.

Doufám, že se příliš nehoníte, že si ho užíváte a že ho naplníte po okraj. Krásná výzdoba, tvoření, pečení, přátelská setkání, dobrý punč. Rozjímání. O tom všem je ADVENT.

I Anděly na dvorku jsem dala do gala.
Hvězda teda visí v K-R-Á-M-K-U.
Koupila jsem dlouhé hnědé sáčky a vznikla obr hvězda. Ani jsem původně nepočítala, že bude tak veliká. Ale je krásná.

 

První svíčka zapálena, i druhá svíce včera vyhořela.
Miluju prosinec, miluju Advent a miluju Štědrý den. Pak pro mě svátky končí. Mám to tak odmala. Prosinec je můj měsíc. Mám narozeniny a i má maminka byla narozená v prosinci. Krásně jsem si to spolu užívaly. Tvořily jsme, pekly, vymýšlely výzdobu. Tak moc mi chybí. Ta díra i po dvou letech je pořád jako kráter, nehojící se.

V pátek jsem slavila pade se svými přáteli.

Jen komorně, u nás doma. Bylo to moc milé.
Zapomněli jsem fotit.
Tak jen pár fotek.
Helenka mi upekla dort Oreo. Taky padesát trubiček jsem dostala.
Krásný kytky, obraz, kovaný svícen. moc mě vše potěšilo.
O dárcích to není, ale moc děkuji.
Od mého Martínka jsem dostala krásnou knihu fotek.
Průřez životem. Co mám odžito.
Myslela jsem, že budu bilancovat a zavalí mě nostalgie. Ale na to já moc nejsem. Moc se neohlížím. Pořád koukám dopředu a něco mě pohání.

Pro hosty jsem udělala rychlou játrovou paštiku.

Je to recept z Apetitu a jedu ho už léta. Opravdu nejlepší.

Játra důkladně očistěte a pokrájejte na menší kousky.

Ve velké hluboké pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm šalotku dozlatova.

Přidejte česnek, tymián a v pánvi minutu opékejte.

5Přidejte česnek, tymián a v pánvi minutu opékejte.

Pak vyndejte tymián, přidejte očištěná játra a opečte je dohněda; játra nesmějí být syrová, ale zároveň je žádoucí, aby uvnitř zůstala lehce růžová.

Játra přesuňte do kuchyňského robotu a rozmixujte dohladka.

Přidejte zbývající pokrájené máslo (můžete si ho i předem rozpustit), smetanu a dochuťte solí a pepřem.Přidejte zbývající pokrájené máslo (můžete si ho i předem rozpustit), smetanu a dochuťte solí a pepřem.

Znovu vše důkladně promixujte.

Do hotové paštiky vmíchejte nakládaný zelený pepř.

Hotovou paštiku rozdělte do šesti malých misek nebo dejte do jedné velké a povrch uhlaďte.

Každou paštiku zalijte máslem a nechejte ztuhnout.

Pár foteček z Vánočního KRÁMKU
Včera na procházce- všude kvete zlatice.  Aspoň v Mikulově.
Tak sem ani nedávala barborku.

Ořechovku už máme ve sklenicích stočenou a o víkendu jsem stočili i šípkový likér.

Dělala jsem věnce a neměla jsem tu správnou náladu. Našla jsem v šuplíku moje vánoční brýle a hned se nálada dostavila.
Ráda bych Vás pozvala 10.12. od 13-16 hodin na Adventnění na mikulovském dvorku.
Vánočně se naladíte, okouknete na mini blešáku staré krámy, nakoupíte si v Krámku, ohřejete se u ohně s punčem a ochutnáte domácí dobroty. Popřejeme si krásné svátky, poobjímáme se.
Srdečně Vás zvu.
Chtěla bych Vám všem popřát požehnané svátky vánoční. Ať Vás provází láska, pohoda a ať se Vám jen dobré děje.
Od ❤ Ida