Aktuality

SCHWARZWALDSKÝ DORT

SCHWARZWALDSKÝ DORT

Byli jsme s přítelem v Kavárně Hostina ve Valticích.

Dali jsme si tento dort.

Bez mouky. Vzpomněla jsem si na maminčinu roládu. Je jako tento dort, jen ji dělala s marmeládou z černého rybízu, s neslazenou šlehačkou. Skvostný byl.

Tak jsem se hned pustila do pečení.

Pozvala jsem sousedky. Přece ho nesním sama, že?

 Káča říká, že na všech fotkách vždycky jí.

To ale není pravda 😂
Dortík

RECEPT

 

Vejce 6 ks, čokoláda na vaření 120 g,cukr krupice 120 g, prášek do pečiva 1/2 balíček, Dále: višňová marmeláda  1 ks, šlehačka 2 ks, ztužovač šlehačky 1 ks, tyčinka ledové kaštany 1 ks

6 žloutků utřeme s půlkou prášku do pečiva. Přidáme na páře rozehřátou, lehce vychladlou čokoládu a promícháme. Z 6 bílků a cukru ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme ke žloutkům. Nalijeme do dortové formy průměr 24 cm, vymazané a vysypané moukou.
 
           Pečeme v rozehřáté troubě na 170 st. cca 30 – 35 minut.
 
Těsto se nám při pečení nafoukne, po vyndání splaskne, tak to má být. Po zchladnutí přendáme korpus na mísu, lehce pokapeme rumem /můžete vynechat/ a natřeme pikantní višňovou marmeládou, můžete použít i borůvkovou nebo lesní směs. Nakonec potřeme ušlehanou šlehačkou a na ní nastrouháme ledové kaštany. Necháme vychladit v lednici. Je to jednoduché, rychlé, ale výborné.
 
Poznámka: piškot se po upečení jako propadne, nelekejte se, po namazání a uležení se zase pěkně nadzvedne. V případě použití velkých vajec můžete klidně použít formu průměr 26 cm.
 
Meruňka na naší zahradě. Kvetla a už má zelené meruněčky.


Nový coffee koutek v našem ubytování

Snídaně pro zamilovaný pár
Máj lásky čas.
 
Pořád mě baví natírání.
Věděli jste, že Balakryl má Vintage edici barev? Já ne. Jsou boží.
Takže už mám natřenou lavičku, dvě židličky se stolem pod meruňku, no a taky jednoho anděla jsem natřela.
Mávám, mějte se v máji krásně.
Ida