Aktuality

VÍTEJ PODZIME

VÍTEJ PODZIME

minule jsem vítala léto, přála jsem si, ať je krásné, teplé a dlouhé.

Od minule je to už dlouho.

Léto bylo krásné, ale náročné. Ubytování, Krámek od rána do večera, pondělí až neděle, pořád jsem jela a jedu.

Děkuji, že se k nám vracíte, že chodíte do Krámku. Prostě děkuji.

Mám strašně moc novinek, krásných fotek.

Ale udělám jen takový průřez.

Dělala jsem si dřevěné dýně. Natřela jsem je jen zepředu, došla mi barva, dřevo jsem neopracovávala. Jen jsem je dozdobila. Moc se mi líbí. A přitom taková blbost. Nápadů na dýně je plný Pinterest, tak kukněte. Jsou za chvilku hotové.

Na Slovensku jsem našla jednu šikovnou paní, která pro Krámek napletla dýně. Z nové vlny, krásně vyplétané.

 

Dýně při západu slunce u nás na dvorku.

S čerstvou levandulí. Teď jsem sklízela potřetí.

Se svařákem v ruce.

 Svařákem v hrníčku od Evičky

 

 

…která i s manželem u nás byla už podruhé na dovolené. Dobré duše se vracejí.

 

Díky takovým setkáním jsem měla nádherné léto.

Radostné chvíle často střídají chvíle smutku. Tento týden jsem se dozvěděla, že nás opustila naše milovaná Jaruška- Redneval. Kdo jste ji znali a četli její blog Redneval, který před dvěma lety sice přestala psát, ale je pořád krásný a pořád se na něj vracím. Byla to první blogerka, kterou jsem začala sledovat. Přátelily jsme se, její prostírky, anděly, rukavice budu opatrovat. Už si její milovaný podzim užívá jinde…
Snad se její Baroušek dostane do dobrých rukou a bude milován, tak jak ho milovala Jaruška.
Jsi navždy v mém ❤, Jaruško.
Máme nové krásné skleničky-Miluju Mikulov, Miluju Pálavu.

 

Tak dlouho jsem je chtěla, až Martin sedl a namaloval. Prostě ti chlapi jsou nevyužití. Jak je člověk zapojí, už to fičí. No, ne?

Se zákaznicemi v Krámku…jen jsme skleničky přiblížily. S burčákem se neťuká.

Taky máme plecháčky s Krámkem.

Snídaně pro naše hosty dostaly nový náboj. Oslovili mě zákazníci, zda bych neudělala poukazy na snídaně, že je chtějí darovat k narozeninám.

 

Napřed jsem nechtěla, ale už máme poukazy a už k nám jezdí lidi na snídaně.

Teď v pátek přijeli třeba z Brna, pán nic netušil a oslavil snídaní své narozeniny.

 

Miluju křížky, mám jich doma opravdu hodně. Tyto pro Krámek vyrábí pán ze dřeva javorového, ze své zahrady přímo pod Svatým kopečkem.
Keramické dýněčky a roztomilé makovičky. Vše mám v Krámku.

 

 

Miluju Mikulov a Miluju Pálavu na recyklovaných skleničkách z lahví od vína.

 

 

Dnes jsem na IG slíbila vložit recept na perník s jablky a na domácí čokoládu.

 

Tak šup sem s ním.

 

2 hrnky cukru

 

2-3 lžíce kakaa

 

1 kypřící prášek do perníku

 

 

 

1 hrnek oleje

 

1 hrnek mléka

 

2 vejce

 

2 jablka nastrouhat
 
Vše smícháme, nalijeme do formy. Pečeme při 170stupních, 30-40 min.
 
Na vychladlý perník uvaříme domácí čokoládu:
 
8 dkg másla, 8 dkg cukru, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce mléka, 1 lžíce škrobu
 
Máslo rozpustíme na mírném ohni, přidáme cukr, mícháme na kaši. Přidáme kakao, mléko, stále míchat na mírném ohni. Nesmí vařit! Když je to horké, odstavit a přidáme škrob. Polevu míchat až do vychladnutí.
 
Dobrou chuť.
 

Moc Vás s Frenuškou zdravíme, přejeme krásné dny.

 

Dávejte na sebe pozor.

Ida